Help, in de adresbalk staat dat mijn website niet veilig is!
Als u FireFox, Safari of Google Chrome als internetbrowser gebruikt, dan heeft u zeker al eens bovenstaande foutmelding gekregen bij het surfen naar een website. Heel vervelend natuurlijk, want deze melding zorgt ervoor dat u de vertrouwenswaardigheid van de website wel eens in twijfel trekt en waarbij de kans ontstaat dat u de website niet bezoekt. Natuurlijk wil u dit dus niet zelf tegenkomen met uw eigen website want deze melding leidt tot een verlies aan bezoekers en dus klanten.
Maar wat betekent dit nu precies en belangrijker, hoe voorkomt u dat uw website dit vertoont wanneer internetsurfers uw pagina proberen te bereiken?
Anno 2020 zijn websites met een “https” beveiliging ( ook wel SSL certificaat genoemd) de norm. Kortom betekent dit dat alle communicatie tussen de surfer en de website over een beveiligde hosting doorgestuurd wordt en de website dus als veilig wordt beschouwd om te bezoeken. Dit kan u eenvoudig nagaan door in de adresbalk te kijken of er een klein slotje staat naast de URL (zie bijvoorbeeld bij deze pagina, bovenaan staat “https” en een slotje). Kijk maar eens naar Google, Colruyt of Mediamarkt, alle drie werken ze met een SSL certificaat.
Zonder HTTPS wordt data onbeveiligd verstuurd
Telkens als u een website bezoekt worden gegevens via het Hypertext Transfer Protocol (HTTP) over het internet verstuurd. Deze data zijn onbeveiligd en door hackers te bemachtigen.
Wachtwoorden, persoonsgegevens van uzelf of bezoekers kunnen vervolgens in de verkeerde handen terecht komen. Meestal zonder dat u het weet en komt u dus pas te weten als het te laat is. Verhalen van identiteitsfraudes en geplunderde rekeningen komen maar al te vaak voor. Situaties die u liever voor wilt zijn.
U heeft er misschien al van gehoord, sinds 25 mei 2018 is de nieuwe AVG privacy wetgeving van kracht. Hoewel een https website in deze privacy wetgeving geen harde verplichting, is dit wel ten zeerste aan te raden! Door de beveiliging is het voor hackers quasi onmogelijk om privacy gegevens of gevoelige informatie die wordt ingevuld op uw website te onderscheppen.
Nog geen https of SSL certificaat voor uw website? Google straft uw website af!
Heeft u nog een website zonder “https” certificaat? Dan kunnen wij u verzekeren dat u daar op afgestraft wordt door Google.
De grootste zoekmachine Google heeft een tijdje terug al laten weten dat ook zij veel waarde hecht aan veilige websites. Zij hebben laten weten dat websites met dit certificaat een soort “voorkeursbehandeling” krijgen en dus hoger in de zoekresultaten worden getoond. Heeft u dus nog geen “https” website dan straft Google uw website af met een lagere ranking. Schakel dus best zo snel mogelijk over door een SSL-certificaat te laten activeren. Zo verliest u voortaan geen bezoekers en inkomsten meer.
Tot slot, hoe kom ik aan zo’n SSL certificaat?
Standaard zijn alle websites die wij maken voorzien van een SSL certificaat. Hierdoor bent u direct zeker dat uw website veilig is. Contacteer ons via onze contactpagina voor meer informatie. Heeft u al een website? Dan kan u ook zo’n certificaat aanvragen bij uw huidige hostingpartij. Hoe het aanvragen en installeren van zo’n certificaat precies moet, verschilt per hostingpartij. Soms volstaat het door alleen het aanvragen en betalen van het certificaat en de rest wordt geregeld door de hostingpartij. Bij andere partijen dient u zelf meer werk te doen en dingen in te stellen. Digifirst geeft u graag advies over de beveiliging van uw website. We helpen u om de technische wijzigingen in uw website voor u door te voeren. Neem dus gerust contact met ons op!
Waarom u moet kiezen voor een beveiligde website
- Google straft u niet af en u scoort beter in de zoekmachine
- Websites zonder certificaat krijgen de melding "niet veilig" en verliezen bezoekers en inkomsten
- Conform de nieuwe AVG privacy wetgeving van 25 mei 2018